De kunst van te leven is thuis te zijn alsof je op reis bent.

Er was altijd niets mooiers dan reizen. Een nieuwe omgeving ontdekken, een stad of de natuur in, een nieuwe taal leren, gewoon nieuwsgierig zijn naar de wereld om je heen.  Reizen was echt een grote hobby van mij. Ik kon er uren zoet mee zijn, van boeken lezen over het land, een route bepalen, het boeken van een vakantie en alle andere voorbereidingen, ik was er altijd erg druk mee. Ik probeerde ook altijd wat woordjes te leren in de taal die daar gesproken werd, het werd altijd erg gewaardeerd als je goedemorgen of zo kon zeggen in hun eigen taal. Dus voor mij een kleine moeite met mijn talenknobbel.

Situatie nu

Door onder andere mijn enerigebeperking is zelfs een huisje in Nederland al een hele opgave, iets wat we dan voor nu ook besloten hebben om voorlopig niet te doen. Ik bedoel, een huisje kost best veel geld en dan is het maar de vraag of het bed lekker ligt, hoeveel dagen ik nodig heb om bij te komen, om maar een aantal dingen te noemen. En aangezien ik lig nu eenmaal 16 uur per dag op bed (gemiddeld genomen dan), ik kan niet langer dan een half uurtje lopen. Waarom zou ik weggaan als ik thuis alles heb wat mijn leven aangenaam maakt?

Groen klein monster

Natuurlijk mis ik het om weg te gaan, al is het maar een dagje. En heel af en toe steekt het kleine groene monster genaamd jaloezie zijn kop op. Dan lees je de leuke verhalen van anderen en denk ik: dat wil ik ook!  

Dan zucht ik diep en denk aan al de mooie reizen die wij hebben kunnen maken. Van Indonesië, naar Suriname, Alaska tot Egypte en alles ertussen in.  Van een stedentrip Londen, een formule 1 race in Canada tot de olympische Winterspelen in Sochi, we hebben het allemaal gedaan. En gelukkig hebben we de foto’s nog.

Dankbaar

Wat dat betreft ben ik een dankbaar mens, ik heb veel gezien van de wereld. En als Jan straks vakantie heeft, gaan we genieten van elkaar, Lara, ons huis met heerlijke tuin en de wandelingetjes die we gaan maken.

Wat wil je nog meer?

Liefs,

Paula

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll to Top